Site icon Главпост

Байден зніме свою кандидатуру з виборів, якщо цього захочуть його близькі — Axios

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Байден зніме свою кандидатуру з виборів, якщо цього захочуть його близькі - Axios

Чинний президент США Джо Байден після невдалих дебатів з Дональдом Трампом може залишити передвиборчі перегони лише в тому випадку, якщо таке рішення ухвалить його близьке оточення. За даними порталу Axios, йдеться про дружину президента Джилл Байден, його молодшу сестру Валері та 85-річного Теда Кауфмана, давнього друга та постійного радника президента.

Ці троє людей, а також невелика група радників з Білого дому — єдині, хто ухвалює рішення за президента США, стверджують джерела порталу.

Газета The New York Times також писала про сильний вплив, який дружина, молодша сестра та Кауфман мають на Джо Байдена. Головний кореспондент газети Петер Бейкер стверджує, що саме вони, а не сам президент, вирішили про спробу обратися на другий термін.

Читайте також

У США сподіваються, що Байден відмовиться від виборів на користь Мішель Обами — Spiegel

Якщо Джо Байден вирішить не виходити з передвиборчих перегонів, то це буде виключно рішення його близького кола. Демократична партія, незважаючи на провальні дебати, досі не бачить інших кандидатів, які б змогли протистояти на виборах Дональду Трампу. Винятком є ​​віцепрезидент Камала Гарріс, яка може змінити Джо Байдена, якщо він зніме свою кандидатуру.

Гарріс також входить до списку десяти кандидатів на заміну Джо Байдену, опублікованому газетою The Washington Post. Вибори президента США відбудуться у листопаді.

За підсумками опитування телеканалу CNN, яке влаштувало дебати, 67% телеглядачів вважають Дональда Трампа переможцем дебатів. Сам Джо Байден, коментуючи свою поразку, заявив: "Я думаю, ми добре впоралися". Однак, за даними Politico, поразка на дебатах спричинила паніку серед прибічників Байдена у Демократичній партії. Частина функціонерів та спонсорів Демократичної партії почали обговорювати заміну його кандидатури.

По материалам: Подробности

Exit mobile version