Site icon Главпост

Сили оборони частково стабілізували ситуацію на Харківщині — Зеленський

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Сили оборони частково стабілізували ситуацію на Харківщині - Зеленський

Українським військовим впродовж середи, 15 травня, вдалося "частково стабілізувати" ситуацію в Харківській області, де веде наступ російська армія. Про це у вечірньому відеозверненні заявив президент України Володимир Зеленський.

"Сьогодні протягом усього дня — доповіді наших військових, Міністерства оборони. Постійна увага — фронту, усім районам бойових дій. Харківщина — райони поруч із кордоном, місто Вовчанськ — тривають наші захисні дії.

За цей день нашим Силам оборони та безпеки України — усім задіяним підрозділам — вдалося частково стабілізувати ситуацію. Окупанта, який зайшов на Харківщину, всіма засобами знищують.

Артилерія, дрони, наша піхота достатньо влучно працюють. Дякую кожному й кожній, хто зараз на позиціях. Так само увага — усім іншим напрямкам. Особливо Донеччина — Покровський напрямок, також Куп’янський напрямок на Харківщині.

Ми чітко бачимо, як окупант намагається відтягнути наші сили та зробити менш концентрованою нашу бойову роботу. Реагуємо на це саме так, як потрібно, — на кожному напрямку нам має бути чим відповісти ворогу.

Наш український результат, наша сила залежать від кожного солдата, кожного сержанта, кожного офіцера, які безпосередньо на позиціях, у бою, на фронті: повне виконання бойових завдань у наявних умовах має зірвати російські наступальні плани", — заявив Зеленський. 

Нагадаємо, Генштаб ЗСУ заявив, що Сили оборони частково вибили росіян з Вовчанська на Харківщині.

По материалам: Подробности

Exit mobile version