Site icon Главпост

путін призначив міністрів нового уряду: хто очолить силовий блок

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
путін призначив міністрів нового уряду: хто очолить силовий блок

Президент росії володимир путін призначив на посаді нових міністрів та віце-прем'єрів нового уряду Михайла Мішустіна. Відповідні укази опубліковані на сайті кремля.

Російський уряд вперше формувався за новою процедурою, передбаченою поправкою до конституції 2020 року. Попередньо всіх кандидатів розглядали та затверджували у парламенті. Силовий блок уряду затверджувала Рада федерації.

При цьому після схвалення претендентів Держдумою або Радою федерації путін не міг відмовитись призначати їх на посади.

Міністри уряду рф

Загалом до уряду рф, крім його керівника, входить 10 віце-прем'єрів та 21 міністр. Кількість та назва міністерств не змінилися порівняно з попереднім складом. П'ять міністрів підпорядковуються безпосередньо путіну: це глави МВС, МЗС, Міноборони, МНС та Мін'юсту. Діяльністю інших керує голова уряду.

З 16 міністрів 11 обіймали свої посади у попередньому уряді Михайла Мішустіна. Вперше портфелі отримали Аліханов, Дегтярьов, Лут, Старовойт і Цивільов.

Міністри уряду рф:

Вибори губернаторів Курської, Калінінградської, Кемеровської областей та Хабаровського краю через перехід їхніх голів Романа Старовойта, Антона Аліханова, Сергія Цивільова та Михайла Дегтярьова до уряду відбудуться у вересні 2024 року в єдиний день голосування.

Силовий блок уряду рф

Силовий блок уряду після змін до конституції, внесених у 2020 році, має затверджувати Рада Федерації, а не Держдума. 

14 травня у Раді федерації пройшли консультації з кандидатами на посади міністрів закордонних і внутрішніх справ, юстиції та надзвичайних ситуацій Сергієм Лавровим, Володимиром Колокольцевим, Костянтином Чуйченком та Олександром Куренковим, а також висунутим на посаду міністра оборони першим віце-прем'єром Андрієм Бєлоусовим.

Разом із ними виступив і номінант на посаду голови Рахункової палати Борис Ковальчук — син мільярдера Юрія Ковальчука, ключового акціонера банку "России" та близького друга володимира путіна. Борис Ковальчук з березня був заступником керівника контрольного управління президента рф. До цього протягом кількох років він очолював енергетичну компанію "Интер РАО".

Консультації сенаторів з рештою претендентів на перепризначення — керівниками ФСБ, СЗР, Росгвардії, ФСО та головного управління спецпрограм президента — відбулися за зачиненими дверима.

Міністри-силовики:

Віце-прем'єри уряду рф

Напередодні, 13 травня, Держдума затвердила десятьох віце-прем'єрів уряду. Вісім із них зберегли свої посади, двома новачками стали Дмитро Патрушев (колишній міністр сільського господарства, син Миколи Патрушева) і Віталій Савельєв (колишній міністр транспорту). 

Колишній голова Мінпромторгу Денис Мантуров став першим віце-прем’єром. На своїй посаді він займатиметься промисловістю.

Заступники голови уряду рф:

Адміністрація президента рф

Колишній уряд росії пішов у відставку 7 травня — у день інавгурації володимира путіна. 

Того ж дня прем'єр-міністр Михайло Мішустін вніс на розгляд Держдуми список кандидатів. Саме він запропонував кандидатуру Дениса Мантурова на посаду першого віце-прем’єра. Раніше цю посаду обіймав Андрій Бєлоусов, якого путін запропонував призначити міністром оборони.

По материалам: Подробности

Exit mobile version