Site icon Главпост

Уряд продовжив на місяць всі чинні бронювання від мобілізації

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Уряд продовжив на місяць всі чинні бронювання від мобілізації

Кабінет міністрів України продовжив на місяць термін дії усіх чинних бронювань від мобілізації. Про це повідомив представник уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук.

Установлено, що строки дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним відповідними рішеннями Міністерства економіки згідно із постановою КМУ від 27.01.2023 N 76 "Деякі питання реалізації положень Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації на воєнний час", які не закінчилися на день прийняття цього рішення, продовжуються автоматично на один місяць.

18 травня 2024 року набуде чинності Закон України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", що передбачає зміни в законодавстві щодо бронювання військовозобов’язаних.  Як пояснив заступник міністра економіки Ігор Фоменко, наразі Уряд працює над розробкою відповідних урядових актів. 

Водночас, щоб у цей перехідний період запобігти зупинці критично важливих для економіки підприємств, та з метою забезпечення потреб оборони та населення, ми продовжуємо терміни дії відстрочок на місяць. Надалі  підприємства матимуть змогу бронювати працівників вже за оновленими правилами.

Читайте також

Хто отримає відстрочку від призову та буде заброньований від мобілізації

Хто буде заброньований від мобілізації

Нагадаємо, залізничників забронювали від мобілізації. Також змінилися правила бронювання чиновників.

По материалам: Подробности

Exit mobile version