Site icon Главпост

Чи мають право студенти-ВПО на продовження виплат: відповідь експертів

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Чи мають право студенти-ВПО на продовження виплат: відповідь експертів

Після внесення низки змін у порядок виплати допомоги переселенцям у багатьох українців виникає питання, чи мають право студенти-ВПО на продовження виплат. Про це свідчить публікація на сторінці "Юридичного порадника для ВПО" у Facebook.

Питання продовження виплат студентам знайшло своє врегулювання з прийняттям постанови Кабміну №331 від 22 березня цього року. Так, студенти мають право на продовження виплати допомоги на проживання ВПО особисто на себе та у складі сім'ї своїх батьків.

Відповідно Закону надання допомоги на проживання ВПО діти/особи до 23 років, які навчаються в закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти мають право на продовження допомоги в складі своєї сім'ї, якщо в сім'ї є:

Для продовження цієї виплати має звернутися уповноважений член сім'ї.

Також відповідно до Закону діти/особи віком до 23 років, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти в закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти після досягнення ними 18 років і не мають власних сімей, мають право звертатися за призначенням допомоги особисто, якщо вони мають фактичне місце проживання (перебування) інше, ніж в уповноваженої особи.

У цьому випадку за продовженням виплат може звертатися сам студент-ВПО.

Для отримання виплати важливо, щоб:

Наголосимо, що заявник на виплати не може перебувати на тимчасово окупованій території України.

Раніше повідомлялося, Міністерство оборони активно працює над запуском застосунку для українських військових "Армія+".

По материалам: Подробности

Exit mobile version