Site icon Главпост

росія почала втрачати під час запуску свої найкращі ракети

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
росія почала втрачати під час запуску свої найкращі ракети

росія втратила свою найкращу ракету під час запуску, що може бути пов'язано з проблемами у виробництві через санкції.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Згідно зі зведеннями, на фотографіях від 31 березня видно уламки ракети, що впали в поле в Саратовській області на півдні росії. Спочатку вважалося, що це частини українського дрону, але подальший аналіз показав, що уламки, швидше за все, належать російській крилатій ракеті повітряного базування AS-23a KODIAK (натовське позначення для ракет Х-101, Х-102).

За даними британської розвідки, ймовірно, уламки утворилися через несправність ракети KODIAK, яка була запущена в напрямку України раніше цього ранку. Саратовська область відома як стартовий майданчик для бомбардувальників російської дальньої авіації та база аеродрому Енгельс, де розташовані кілька бомбардувальників.

"AS-23a KODIAK — найкращий у росії високоточний боєприпас з дальністю ураження близько 4000 км. Його широко використали проти України, востаннє він був націлений на енергетичну інфраструктуру по всій країні.

Дуже ймовірна несправність такої престижної ракети вказує на проблеми у її виробництві, на які, ймовірно, вплинули санкції та поспіх задовольнити вимоги війни", — зазначають у Міноборони Британії.

9 квітня у Львівській області внаслідок атаки російських дронів пошкоджено обʼєкт критичної інфраструктури.

По материалам: Подробности

Exit mobile version