Site icon Главпост

Яка ситуація на фронті 13 грудня

itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Яка ситуація на фронті 13 грудня

Українські військові продовжують ефективно утримувати свої позиції на лівобережжі Дніпра. Особливо виділяється успішний відбій атак російських військ у районі Синьківки (Харківська область). Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Українські бійці також знищили пункт управління окупантів, завдаючи значних втрат противнику. 

російська федерація продовжує вести загарбницьку війну. Попри значні втрати, не відмовляється від планів щодо повної окупації України. Противник і надалі ігнорує закони та звичаї війни, використовує тактику терору, завдає ударів, здійснює обстріли як військових, так і цивільних об’єктів.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 89 бойових зіткнень.

Ворог завдав 10 ракетних та 4 авіаційних удари, здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктур.

Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області. Продовжують завдавати вогневого ураження противнику.

Протягом доби авіація сил оборони завдала удару по 5 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ завдали ураження по пункту управління російських окупантів, 2 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Раніше командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський заявив, що Сили оборони України стримують ворога на Мар'їнському напрямку в Донецькій області, оборона міста триває.

По материалам: Подробности

Exit mobile version