Site icon Главпост

Пенсії, виплати та субсидії: чого чекати українцям з 1 червня

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Пенсії, виплати та субсидії: чого чекати українцям з 1 червня

З приходом нового місяця, за традицією, на українців чекають зміни. 

Вони будуть стосуватися тарифів, виплат, та соціального життя. Ми зібрали для вас основні нововведення, на які варто очікувати вже з 1 червня 2023 року. 

Пенсії

Зазначимо, що розмір підвищення буде залежати від страхового стажу та зарплати під час роботи кожної окремої людини, тому він буде індивідуальним. 

Тарифи

Субсидії 

У червні люди, які не змінили свій майновий стан чи склад домогосподарства, можуть отримувати соцвиплати.

Виплати для ВПО

Українці зі статусом ВПО можуть отримувати від держави щомісячну допомогу у розмірі:

Навчальний рік

Межі навчального року 2022 – 2023 років були чітко встановлені — з 1 вересня 2022 до 30 червня 2023 року. Остаточне рішення щодо змінення дат прийматиме кожне місто та область на свій розсуд.

Вступна кампанія для вступників у заклади фахової передвищої освіти на основі базової середньої освіти розпочнеться з 23 червня, а закінчиться 3 серпня. Водночас для вступників на основі повної загальної середньої освіти цей період триватиме з 1 липня до 30 серпня.

Воєнний стан

Воєнний стан та загальну мобілізацію було продовжено ще на 90 днів. 

З 2 червня 2023 року особам з тимчасово окупованих територій оформлення, обмін та інші процедури із документами здійснюватиметься центральними органами виконавчої влади за місцем звернення особи.

Особи, місце проживання яких зареєстроване або задеклароване у житлі, що знаходиться на тимчасово окупованій території, а також на територіях, де ведуться активні бойові дії, можуть задекларувати або зареєструвати місце свого проживання без зняття з реєстрації місця свого попереднього проживання.

По материалам: Подробности

Exit mobile version