Site icon Главпост

425 доба повномасштабного вторгнення: оперативні дані від Генштабу

425 доба повномасштабного вторгнення: оперативні дані від Генштабу

У понеділок, 24 квітня, Генеральний штаб ЗСУ публікує оперативну інформацію щодо ситуації в країні, станом на ранок.

Розпочалася чотириста двадцять п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни. рф продовжує ігнорувати Міжнародне гуманітарне право, тероризуючи мирних жителів та руйнуючи житлові будинки та об’єкти критичної інфраструктури.

Протягом минулої доби противник завдав 1 ракетного та 46 авіаційних ударів. Здійснив близько 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Активно використовує авіацію, застосовуючи крилаті авіаційні бомби в Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях. Внаслідок чого є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – відбито близько 60 атак противника. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку.

Російські окупанти продовжують грабувати мирне населення України, привласнюючи зерновий урожай. Так, в місті Бердянськ Запорізької області, так звана російська окупаційна “влада” намагається вивезти викрадене збіжжя, завантажуючи його на ворожі вантажні судна.

Окупантам катастрофічно не вистачає медичного персоналу на полі бою. З метою поповнення некомплекту військових лікарів, місцевих працівників медичних закладів Бердянська, які отримали паспорти громадян російської федерації, почали змушувати до постановки на військовий облік ворога. У випадку відмови – погрожують їм втратою робочих місць.

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала 14 ударів по районах зосередження окупантів. Також, збито 2 ворожих розвідувальних БпЛА типу "Мерлін" та 1 – "Орлан-10", а також 8 дронів-камікадзе типу "Ланцет".
Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 станції радіоелектронної боротьби противника.

По материалам: Подробности

Exit mobile version