Site icon Главпост

Рада відправила у відставку міністрів Шкарлета, Рябікіна та Федорова

Рада відправила у відставку міністрів Шкарлета, Рябікіна та Федорова

Верховна Рада України підтримала відставку міністра освіти і науки Сергія Шкарлета та міністра з питань стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

У відставку також відправили віце-прем'єр-міністра – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

Важливо! Федорова призначать на нову посаду. Попередьно, він стане віце-прем'єр-міністром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України. Його кандидатуру на нову посаду внесуть у Раду на найближчому засіданні.

Парламент також достроково припинив повноваження народного депутата Михайла Забродського. За – 307.

Генерал-лейтенант повертається на військову службу – його планують призначити заступником головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. 

Сергій Шкарлет у соцмережі повідомив, що термін його перебування на посаді міністра освіти і науки закінчився. Він продовжить працювати у сфері освіти і науки України.

17 березня низка нардепів повідомили про відставку Сергія Шкарлета та назвали можливого кандидата на його місце, директора Малої академії наук Оксена Лісового. 18 березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль підтвердив це. Павла Рябікіна замінить екс-голова "Укрзалізниці" Олександр Камишин.

По материалам: Подробности

Exit mobile version