Site icon Главпост

Нуланд підтвердила плани США надати Україні далекобійні ракети GLSDB

Нуланд підтвердила плани США надати Україні далекобійні ракети GLSDB

Україні необхідно захищати свій повітряний простір та територію від російських агресорів, тож Вашингтон працює над забезпеченням потреб Києва, зокрема, у далекобійних ракетах. Про це заявила заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд телеканалу Al Jazeera.

Ми працюємо над тим, щоб забезпечити потреби українців, у тому числі в далекобійних ракетах.

1 лютого Reuters з посиланням на американських чиновників повідомляло, що США готують наступний пакет військової допомоги Україні на суму $2,2 млрд.

За інформацією джерел агентства, зокрема, планується поставка малогабаритних високоточних бомби наземного базування (Ground Launched Small Diameter Bomb) дальністю 150 км виробництва компаній Boeing та Saab Group. Вони запускаються, зокрема, з ракетних комплексів HIMARS.

GLSDB складається з бомби малого діаметра GBU-39 та ракетного двигуна M26. Вартість боєприпасу – лише $40 тис., а двигун M26 дуже поширений, що робить виробництво снаряда недорогим і доступним. GLSDB знаходиться у розробці з 2019 року, над нею працюють Boeing та SAAB AB.

Дальність польоту GLSDB становить майже 150 км, що дозволить ЗСУ вражати цілі глибоко в російському тилу.

За даними агентства, про новий пакет військової допомоги може бути оголошено вже цього тижня. Озброєння на $400 млн будуть передані Києву безпосередньо із запасів Пентагону.

Наразі в Україну поставляються ракети GMLRS дальністю 70 км. США відхилили запити на постачання Києву ракет ATACMS з дальністю дії до 300 км.

По материалам: Подробности

Exit mobile version