Site icon Главпост

Росія готується до максимальної ескалації – Данілов

Росія готується до максимальної ескалації - Данілов

Влада росії готується до серйозної ескалації війни проти України, яка може статися найближчими тижнями. Про це в інтерв'ю Sky News заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

"Росія готується до максимальної ескалації. Вона збирає все можливе, проводить навчання та тренування", – заявив Данілов.

Він також не виключив, що росіяни можуть розпочати наступ на Україну з півдня, сходу та півночі, як це було 24 лютого 2022 року. Можливо, вона навмисно приурочить свій штурм до річниці початку повномасштабної війни.

"Ми розуміємо, що все на столі… Я можу сказати, що ми не відкидаємо жодного сценарію в найближчі два-три тижні", – зазначив Данілов.

За його словами, українські військові зараз готуються до всіх можливих сценаріїв і цього разу мають значно більшу підтримку з боку партнерів, ніж 12 місяців тому.

Він також додав, що приблизно половина з понад 320 тисяч солдатів, яких мобілізували в росії, братиме участь у новому масштабному наступі.

"Ми пройшли через великий складний період, але я впевнений, що головні бої ще попереду, і вони відбудуться цього року протягом двох-трьох місяців. Це будуть визначальні місяці у війні", – додав Данілов.

По материалам: Подробности

Exit mobile version