Site icon Главпост

США збираються зірвати постачання зброї з Ірану до росії – Bloomberg

США збираються зірвати постачання зброї з Ірану до росії - Bloomberg

Іран не збирається відновлювати ядерну угоду, тому влада США зосередиться на інших питаннях, у тому числі на зриві постачання іранської зброї до росії. Про це спецпредставник США з Ірану Роберт Маллі заявив агентству Bloomberg.

Іран не зацікавлений в угоді і ми зосереджені на інших речах. Прямо зараз ми можемо змінити ситуацію, намагаючись стримати та зірвати постачання зброї Росії та намагаючись підтримати фундаментальні прагнення іранського народ.

Читайте також

Іран отримав від росії за дрони 140 млн євро і трофейну західну зброю – Sky News

Після вибуху на Кримському мосту 8 жовтня росія почала завдавати масованих ударів по українським містам дронами-камікадзе іранського виробництва. У росії вони отримали назву "Герань-2".

Про першу партію іранських БПЛА газета The Washington Post писала наприкінці серпня, в середині вересня ЗСУ повідомили про перший збитий іранський безпілотник. Влада росії та Ірану постачання БПЛА вперто заперечувала. 

Лише 5 листопада глава МЗС Ірану вперше визнав поставки, але заявив, що вони були ще до збройного вторгнення в Україну і йшлося про "невелику" кількість дронів.

У середині жовтня The Washington Post повідомила, що Іран збирається поставити росії балістичні ракети малої дальності "Фатех-110" та "Зульфікар". Також Іран планує поставити десятки безпілотників "Мохаджер-6" та "велику кількість" дронів-камікадзе "Шахед-136".

По материалам: Подробности

Exit mobile version