Site icon Главпост

Пентагон повідомив про відправку до України восьми ЗРК NASAMS

Пентагон повідомив про відправку до України восьми ЗРК NASAMS

Американська влада відправила до України вісім зенітних ракетних комплексів NASAMS, які можуть бути доставлені вже найближчим часом. Про це повідомив 4 листопада помічник міністра оборони США з космічної політики Джон Плам.

Що стосується комплексів NASAMS [для України], я думаю, що на підході близько восьми систем. Я точно не знаю, де вони зараз у ланцюжку [поставок], але вони вже в дорозі. І я думаю, це важливо.

У вівторок газета The New York Times повідомила, що інструктори з Норвегії завершують у Німеччині підготовку ста українських військовослужбовців до роботи з NASAMS. Курс тривав близько двох тижнів і завершиться протягом найближчих кількох днів.

ЗРК NASAMS

Системи NASAMS діють у радіусі 40-50 км, а також на висоті понад 15 км. Вони можуть вражати крилаті та балістичні ракети, безпілотники та літаки. 

NASAMS складається з радара Sentinel, удосконаленої ракети повітря-повітря середньої дальності та центру розподілу вогню KDA.

Наприкінці серпня стало відомо, що Пентагон уклав контракт з виробником зброї Raytheon Missiles & Defense на $182 млн на закупівлю зенітно-ракетних систем NASAMS для передачі Україні. 

У жовтні Британія зголосилася передати Україні ракети для NASAMS.

По материалам: Подробности

Exit mobile version