Site icon Главпост

Зеленський обговорив з гендиректором МАГАТЕ спробу росії привласнити Запорізьку АЕС

Зеленський обговорив з гендиректором МАГАТЕ спробу росії привласнити Запорізьку АЕС

Міжнародного агентства з атомної енергії має засудити указ російського диктатора володимира путіна щодо передачі Запорізької АЕС у федеральну власність росії.

Сьогодні президент України Володимир Зеленський провів зустріч з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі.

Зеленський зазначив, що організація має засудити указ путіна.

"Ми дуже чекали на жорстку заяву МАГАТЕ щодо цього. Суспільство дуже чекає на це засудження. У моєму особистому розумінні це – рейдерство", – сказав президент.

Гроссі зазначив, що рішення путіна про передачу ЗАЕС у власність росії є порушенням міжнародного права. Він запевнив, що МАГАТЕ контактуватиме виключно з Україною щодо всіх питань, пов’язаних зі станцією.

Окрім цього, Зеленський наголосив, що єдиною можливістю гарантувати радіаційну безпеку Запорізької АЕС, України та Європи є повна демілітаризація території станції. Адже там досі перебувають до 500 російських бойовиків.

Президент також підкреслив важливість відновлення роботи ЗАЕС, що дасть Україні змогу забезпечити електроенергією не лише українських, а і європейських споживачів.

До того ж, Зеленський відзначив важливість звіту місії МАГАТЕ за підсумками відвідання станції.

Президент подякував Гроссі за допомогу у звільненні гендиректора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова, якого викрали російські солдати.

По материалам: Подробности

Exit mobile version