Site icon Главпост

Жителів Миколаєва закликали виїхати з міста: які райони бажано покинути

itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Жителів Миколаєва закликали виїхати з міста: які райони бажано покинути

У вівторок, 31 травня, жителям Миколаєва і приміських сіл рекомендують тимчасово виїхати з міста. Про це повідомляє прессекретар військової комендатури оборони Миколаєва Дмитро Плетенчук у Facebook.

Зокрема, просять виїхати з Корабельного та Інгульського району міста, а також сіл полігон, Миколаївське, району НАРП, Кульбакине.

Жителям, які при різних обставинах не можуть покинути свої будинки, рекомендується перебувати в бомбосховищах, підземних укриттях або поруч з ними.

За його словами, потрапляння 203-мм снарядом у панельні будинки призводить до їх суттєвих руйнувань. Такі споруди не врятують.

Крім того, російські війська може використовувати і касетні реактивні снаряди.

Починаючи з 26 травня обстріли Миколаєва здійснюють підрозділи 291 артилерійської бригади російських військ. Для обстрілу використовуються 203-мм гармати 2С7"Півонія". Застосовуються два типи снарядів з дальністю стрільби 37 км і 47,5 км.снарядів другого типу у російських військ відносно менше, тому і менше ймовірність їх застосування.

Саме снарядами першого типу проводиться обстріл південно-східних районів Миколаєва-Інгульського і Корабельного, а також передмість. Один боєприпас завдає істотного ураження об'єктам, але не забезпечує точної стрільби. Його застосування окупаційними військами має на меті нанесення максимальної шкоди цивільним об'єктам: житловим будинкам, підприємствам та інфраструктурі.

По материалам: Подробности

Exit mobile version