Site icon Главпост

Допомога від США на 40 мільярдів: куди підуть кошти

itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Допомога від США на 40 мільярдів: куди підуть кошти

Український посол у Сполучених Штатах Оксана Маркарова детально розписала, на які цілі будуть спрямовані 40 мільярдів доларів із підписаних президентом Джо Байденом додаткових асигнувань для України. Про це свідчить допис Маркарової у Facebook.

Американський президент підписав Закон про додаткові асигнування для України на 2022 рік. Ним передбачене виділення майже 40 млрд доларів екстреної допомоги українському народу та глобальній демократії.

Довгоочікуваний документ передбачає спрямування ресурсів власне Україні та для захисту глобальної демократії загалом.

1) 23,75 млрд. дол. передбачено спрямувати на безпекову та оборонну допомогу Україні, а також на зусилля США з посилення європейської безпеки. Зокрема:

2) 9 млрд дол. – на додаткову економічну та технічну допомогу Україні, а саме:

3) 6,58 млрд дол. – на додаткову гуманітарну допомогу для вирішення проблеми продовольчої безпеки на глобальному рівні, а також надання допомоги людям, що постраждали від російської агресії проти України:

Байден підписав закон у суботу, 21 травня. Цей пакет допомоги є найбільшим, який Конгрес США схвалював за останні 20 років. Сумарна підтримка України за понад два місяці війни тепер становить 54 млрд.

По материалам: Подробности

Exit mobile version