Site icon Главпост

Швеція та Фінляндія подали заявки на вступ до НАТО

itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Швеція та Фінляндія подали заявки на вступ до НАТО

Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг прийняв 18 травня у Брюсселі у послів Фінляндії та Швеції заявки на членство цих країн у Північноатлантичному альянсі.

Обидві країни вирішили відмовитись від нейтрального статусу та приєднатися до НАТО на тлі російського вторгнення до України.

17 травня заявку Швеції на вступ до НАТО підписала міністр закордонних справ Анн Лінде. Того ж дня парламент Фінляндії схвалив рішення про приєднання до альянсу 188 голосами "за" та 8 "проти".

Заявки країн розгляне Рада НАТО, після чого угоду про членство Швеції та Фінляндії мають ратифікувати всі 30 країн-учасниць альянсу.

Читайте також

путін прокоментував вступ до НАТО Фінляндії та Швеції

Нагадаємо, що Туреччина вже висунула низку умов, на яких погодиться схвалити вступ Швеції та Фінляндії до НАТО. Анкара вимагає, щоб Швеція та Фінляндія визнали Робочу партію Курдистану та пов'язані з нею структури терористичними організаціями.

Також країна розраховує отримати нову партію винищувачів F-16, знову потрапити до програми постачання винищувачів F-35 і зняття санкцій за закупівлю російських ЗРК С-400.

По материалам: Подробности

Exit mobile version