Site icon Главпост

Сімдесят дев’ята доба війни: оперативні дані від Генштабу

itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Сімдесят дев’ята доба війни: оперативні дані від Генштабу

Станом на ранок 13 травня Генштаб ЗСУ публікує останню інформацію щодо російського вторгнення.

Розпочалась сімдесят дев’ята доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької, Луганської та Херсонської областей та утримання сухопутного коридору між зазначеними територіями та тимчасово окупованим Кримом.

Одночасно, підтримує напруженість у Придністровському регіоні республіки Молдова та на території республіки білорусь.

За попередню добу підрозділами протиповітряної оборони Сухопутних військ, Повітряних Сил та Десантно-штурмових військ було уражено сім повітряних цілей: п’ять БпЛА типу "Орлан-10", один вертоліт Ка-52 та одну крилату ракету.

Авіація повітряних сил на визначених напрямках продовжувала завдавати противнику вогневих ударів з повітря та підтримувати бойові дії підрозділів наших військ.

Тільки на Донецькому та Луганському напрямках захисниками України за минулу добу відбито вісімнадцять атак ворога, знищено тринадцять танків, вісім артилерійських систем, двадцять сім одиниць бойової броньованої техніки, дві одиниці спеціальної інженерної техніки та п’ять автомобілів противника.

Ворог має втрати і на інших напрямках. Загальні цифри ми оголосимо у окремому зведенні.
 

По материалам: Подробности

Exit mobile version