Site icon Главпост

Вибори-2019: оновлені результати голосування

Вибори-2019: оновлені результати голосування

Кореспондент "Подробиць" Олексій Пшемиський перебуває в "Укрінформі", де оголошують останні дані екзит-полів.

Нам вдалось отримати фінальні результати Національного екзит-полу раніше запланованої на 23:00 прес-конференції. І я думаю, що власне наші глядачі зможуть найпершими почути останні цифри. Отже, підсумки Національного екзит-полу президентських виборів 2019 року наступні.

Як бачимо, цифри майже не змінились, як і незмінні лідери цих президентських перегонів. Зазначу, що Національній екзит-пол враховує не всі результати голосування українців. А саме — не враховує голоси, які були віддані закордоном, а також у військових частинах та виправних установах. Похибка цього екзит-полу складає не більше 1,3% .

І власне вже 15 раз поспіль проводиться цей екзит-пол, і його цифри майже не відрізняються від офіційних даних Центрвиборчкому.

Зазначу, що, як заявила голова фонду "Демократичні ініціативи", Ірина Бекешкіна, у разі, якщо ці результати будуть суттєво відрізнятися від офіційних, можна буде говорити про можливі факти фальсифікації виборів. Отже, така висока довіра до результатів екзит-полу.

Дивіться також, якими були результати екзит-полів. Ці дані були зібрані станом на 18:00.

Відзначимо, станом на 20:00, за даними Центральної виборчої комісії, явка на президентські вибори склала 65,28% в 40 округах.

За опублікованими результатами, лідирує Володимир Зеленський, в штабі котрого вже починають святкувати перемогу. Також Володимир Зеленський зробив заяву про другий тур виборів.

За друге місце змагаються чинний президент України Петро Порошенко і Юлія Тимошенко.

Тим часом, в штабі Юлії Тимошенко впевнені, що після остаточних підрахунків голосів вона також пройде до другого туру.

А в штабі Анатолія Гриценка, навпаки, засмучені результатами попередніх даних. Так, там розповіли про те, де команда втратила 4% голосів.

Ті часи, в штабі "Опозиційною платформи — За життя" заявили про те, що там ведуть паралельний підрахунок голосів.

По материалам: Подробности

Exit mobile version